Search
Close this search box.

Γιατί η μόνη επιλογή για τη Λεμεσό ειναι ο Γιάννης Αρμεύτης

▪️Γιατί από το 2021 τον βλέπω να δουλεύει, να ακούει, να συνθέτει και να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Λεμεσιανών, σε αντίθεση με τον άεργο επαγγελματία πολιτικό που έχει απέναντί του, ο οποίος παρουσίασε μερικές αόριστες “προγραμματικές θέσεις” μόλις 2 εβδομάδες πριν τις Εκλογές. Το λέω χωρίς ίχνος υπερβολής ότι το πρόγραμμα του Γιάννη Αρμεύτη για τη Λεμεσό είναι η πιο πλούσια, εμπεριστατωμένη, σύγχρονη και καλοδουλεμένη πρόταση που παρουσιάστηκε σε προεκλογική περίοδο στη χώρα μας.

▪️Γιατί είναι γνώστης των ζητημάτων απο αφορούν τη Λεμεσό. Αναλώθηκε πλήρως στον καταρτισμό του πλάνου του και όχι σε επιφανειακές, λαϊκίστικες προσεγγίσεις για να εξυπηρετήσει τις επικοινωνιακές ανάγκες της υποψηφιότητάς του.

▪️Γιατί παρά τον ανήθικο, ατεκμηρίωτο, κατάπτυστου και σε πολλές περιπτώσεις σχιζοφρενικό πόλεμο λάσπης που δέχθηκε τους τελευταίους μήνες (πχ. “Είναι κομμούνι” αλλά και “φίλος του κεφαλαίου”) και το κλίμα τρομοκρατίας (με περιστατικά τραμπουκισμών μάλιστα) γύρω από την υποψηφιότητά του, διατήρησε την αξιοπρέπειά του με σύνεση, σοβαρότητα και πολιτικό πολιτισμό. Εστίασε στη θετικότητα και στην αμφίδρομη παρουσίαση του προγράμματός του με σύγχρονο τρόπο, αποδεικνύοντας ότι η λάσπη που δέχθηκε ήταν ένδειξη ότι κανένας ανθυποψήφιός του δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει.

▪️Γιατί, κυρίως, εκπροσωπεί μια νέα εποχή πολιτικής. Δεν είναι μέλος του οπισθοδρομικού κατεστημένου που έκανε τον κόσμο να αηδιάσει την πολιτική. Ξεκίνησε την πορεία του ως υποψήφιος, μόνος του, διεκδίκησε με θετική ατζέντα, έπεισε και κέρδισε την εμπιστοσύνη του προοδευτικού κόσμου της Λεμεσού, αλλά και έναν θαυμασμό που υπερβαίνει τα γεωγραφικά όρια της πόλης, παρά τα όσα διαδίδει το κατεστημένο που φοβάται την πρόοδο όπως ο διάολος το λιβάνι. Τούτο αποδείχθηκε πολλάκις στην προεκλογική περίοδο. Είδαμε να καλλιεργείται μια άνευ προηγουμένου τοξικότητα από τον ανθυποψήφιό του και να εκτιλίσσεται μια συνεχής σύγκρουση του νέου με το παλιό. Εκείνου που έχει ανάγκη ο πολίτης και εκείνου που αποστρέφεται. Εκείνου που εμπνέει και δίνει ελπίδα και εκείνου που κρατά τον πολίτη αποχαυνωμένο στη μιζέρια, χωρίς απαιτήσεις.

▪️Γιατί από αυτή τη διαδικασία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα βγει σε προσωπικό επίπεδο χαμένος – άλλη μια πτυχή που οι ανθυποψήφιοί του διαστρεβλώνουν και εργαλειοποιούν για να εξυπηρετήσουν τη χαμηλού επιπέδου “επιχειρηματολογία” τους. Θέλει να προσφέρει στην πόλη και στον τόπο αποδεχόμενος όλο το κόστος, σε αντίθεση με τον ανθυποψηφιό του που ουσιαστικά θα απωλέσει μια πηγή βιοπορισμού (που anyway, θα μετατραπεί σε άλλη μια σύνταξη, απο τις πολλές).

▪️Γιατί εκπέμπει ελπίδα. Έδωσε στον Λεμεσιανό κάτι θετικό να περιμένει. Έκανε τον Λεμεσιανό να απαιτεί. Βοήθησε τον Λεμεσιανό να αντιληφθεί πόσα δεν έχει και πόσα αξίζει να έχει.

Η Λεμεσός έχει την ευκαιρία να τιμήσει με την ψήφο της μια υποψηφιότητα “πολυτέλεια”. Που δεν θα είναι η “λιγότερο κακή” επιλογή, αλλά, επιτέλους, η “καλύτερη”.

Η Λεμεσός, την Κυριακή, θα μπει ξανά στη δική της, Λεμεσιανή πορεία της προόδου.