Search
Close this search box.

Θρησκατέν

«Θρησκατέν (το): Ισχυρό ναρκωτικό που δρα άμεσα στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλεί ποικίλα συμπτώματα, συχνά αντικοινωνικού και αυτοκαταστροφικού χαρακτήρα. Δημιουργεί μόνιμες αλλοιώσεις στον παιδικό εγκέφαλο, οι οποίες μπορεί να επιφέρουν, στον ενήλικο βίο, σοβαρές διαταραχές, όπως επικίνδυνες αυταπάτες, που είναι δύσκολο να θεραπευθούν».

Ο ορισμός του Θρησκατέν ή αλλιώς της θρησκετιδίνης όπως αποκαλείται επιστημονικά, αποδόθηκε με τρομερή ακρίβεια από τον Richard Dawkins το 2006 στο κείμενο του «Gerin Oil». Ο Dawkins επιρρίπτει σημαντικές ευθύνες στο Θρησκατέν για τεράστια δεινά που υπέστη η ανθρωπότητα. Μερικά από αυτά είναι, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στους δίδυμους πύργους το 2001, οι διώξεις των «Μαγισσών» του Χάρλεμ, οι σφαγές των Ιθαγενών της Νότιας Αμερικής αλλά και οι περισσότεροι πολέμοι στον ευρωπαϊκό μεσαίωνα αλλά και η διχοτόμηση της Ινδίας και της Ιρλανδίας.

Το Θρησκατέν είναι ικανό να οδηγήσει υγιείς ψυχικά ανθρώπους στο να εγκαταλείψουν τη φυσιολογική τους ζωή και να ενταχθούν σε κλειστές κοινότητες χρονίων εξαρτημένων όπου απαγορεύουν αυστηρά τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Παρενέργειες:

  • Μικρές δόσεις: Το Θρησκατέν ίσως να είναι αβλαβές και να καταναλωθεί ως τονωτικό σε εκδηλώσεις όπως γάμους ή κηδείες.
  • Μέτριες δόσεις: Ενδεχομένως η αντίληψη της πραγματικότητας να αλλοιωθεί. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου άτομα υπό την επήρεια του ναρκωτικού αυτού να μιλούν τους εαυτούς τους ή ακόμα και στον αέρα, ευελπιστόντας ότι προσωπικές τους επιθυμίες είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν μέσω της παραβίασης μερικών νόμων της φύσης. Πολλές φορές αυτές οι ενέργειες συνοδεύονται από περίεργες κινήσεις των χεριών ή νεύματα της κεφαλής προς έναν τοίχο.
  • Μεγάλες δόσεις: Καθίσταται ως παραισθησιογόνο, με τους χρήστες του να φέρουν τα ακόλουθα συμπτώματα: να ακούν φωνές ή να έχουν οπτικές παραισθήσεις τις οποίες να προσπαθούν να πείσουν άλλους ότι είναι πραγματικές. Υπάρχει ο κίνδυνος ένας χρήστης του, ο οποίος μιλά εξαιρετικά πειστικά για τις παραισθήσεις του να γίνει σεβαστό σε σημείο που να θεωρηθεί ηγέτης, όπου μετά το θάνατό του να αποτελέσει αιτία για ψυχεδελικές εκδηλώσεις όπως για παράδειγμα η κανιβαλιστική ιδέα της πόσης του αίματός του και βρώσης της σάρκας του.

Πρόκεται για ένα ναρκωτικό που ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί, χωρίς καν συνταγή, μέσω των πολυάριθμων επαγγελματιών εμπόρων του, οι οποίοι είναι τρομερά οργανωμένοι μέσα σε κτήρια που ανεγέρθηκαν για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.  Βέβαια αυτή η κατάσταση βρίσκει συνένοχες και τις κυβερνήσεις οι οποίες όχι μόνο αγνοούν τους κινδύνους από τη διάδοση του Θρησκατέν, αλλά απάλλαξαν τους εμπόρους του από οποιοδήποτε φόρο. Ακόμα το επιχορηγούν στα σχολεία ούτως ώστε τα παιδιά να εξαρτηθούν από αυτό. Όλα αυτά, ενώ γνωρίζουμε το πόσο επικίνδυνο ναρκωτικό είναι, σε σημείο που ίσως να ήταν το πρώτο στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών. Το πρόβλημα αυτό ίσως επιλυθεί εάν τα παιδιά προστατευτούν από το συγκεκριμένο ναρκωτικό, το οποίο και έχει τόσο κακή πρόγνωση για την ψυχική τους υγεία ως ενήλικες.

Υ.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική.

share this