Search
Close this search box.

Η αισχρή επίθεση του Νίκου Νικολαΐδη στο Limassol Today είναι ντροπή (για τον ίδιο)

Άκουσα τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη που μιλούσε το πρωί στην εκπομπή “Πρωινή Επιθεώρηση” της Κατερίνας Ηλιάδη, προσπαθώντας να μαζέψει τα ασσυμάζευτα και να δικαιολογήσει την παιδαριώδη και προσβλητική (προς τον ίδιο αρχικά) επίθεση κατά του Limassol Today και του Γιάννη Αρμεύτη.

Γνωστός για τη διαχρονική του αρέσκεια στη λάσπη κατά των πολιτικών του αντιπάλων, ο κύριος Νικολαΐδης υιοθέτησε νωρίς-νωρίς στην προεκλογική την πάγια του τακτική των ανυπόστατων και άνευ επιχειρημάτων επιθέσεων (είχα γράψει κάποτε για το θέμα με αφορμή κάποιες προσβλητικές δηλώσεις του κατά του πρώην Δημάρχου Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου). Αυτή τη φορά μέσα στον πανικό του παρέσυρε μαζί και μια ομάδα άξιων επαγγελματιών που εργάζονται στο Limassol Today και καταβάλλουν ώρες και ώρες για να διατηρήσουν την ποιότητα και την αισθητική του, μένοντας μακριά από πρακτικές ΜΜΕ στα οποία ο Νικολαΐδης έχει αδυναμίες.

Θα προσπαθήσω να αποδομήσω μια προς μία τις ανυπόστατες επιθέσεις του κ. Νικολαΐδη ως πρώην εργαζόμενος στο Limassol Today και ως ένα άτομο που βίωσε από κοντά όλες τις προσπάθειες που έγιναν για να φτάσει εκεί που βρίσκεται σήμερα.

[1] Νίκος Νικολαΐδης: “Ο Γιάννης Αρμεύτης κρύβεται πίσω από ένα ΜΜΕ και δεν λέει δημόσια ότι είναι ο ιδιοκτήτης του“.

Απάντηση: Μόνο στο μέτωπό του δεν έχει γράψει ο Γιάννης Αρμεύτης ότι είναι ο ιδιοκτήτης του Limassol Today (βλ. εικόνες πιο κάτω).

Ο Γιάννης Αρμεύτης παρουσιάζεται ως ιδιοκτήτης του Limassol Today τόσο στον κατάλογο ΜΜΕ του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, όσο και στην αρχική σελίδα της προσωπικής του ιστοσελίδας αλλά και στο δημόσια αναρτημένο βιογραφικό του.

[2] Νίκος Νικολαΐδης: “Όλα τα ΜΜΕ του πολιτισμένου κόσμου κάνουν disclaimers

Απάντηση: Κάθε διαφήμιση του Limassol Today στο Facebook έχει disclaimer (spoiler: εγώ τα δημιούργησα). Με μια απλή αναζήτηση στον έφορο εταιρειών φαίνεται με πόση διαφάνεια παρουσιάζεται ο ιδιοκτήτης του Limassol Today. Connect the dots, Sherlock.

[3] Νίκος Νικολαΐδης: “Όλες οι αναρτήσεις που αφορούν τον Δήμο Λεμεσού έχουν λασπολογίες, υπονοούμενα, ατεκμηρίωτες κατηγορίες

Απάντηση: Γιατί ο Δήμαρχος δεν απάντησε ποτέ επί της ουσίας σε δημοσίευμα; Γιατί δεν καταγγέλλει στην Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας ή δεν κινείται νομικά εναντίον του για λίβελλο;

[4]Υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος

Απάντηση: Σύγκρουση συμφέροντος με τι; Ως τι; Απαγορεύεται να δραστηριοποιείται στον οποιοδήποτε τομέα ένας υποψήφιος; Εργαλειοποιείται το από τον Γιάννη Αρμεύτη για επαγγελματικό όφελος; Έχει θεσμικό ρόλο;

[5]Ας λένε ό,τι θέλουν… αλλά να ξέρει ο δημότης ότι όσα λένε, τα λένε στη βάση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος

Απάντηση 1: Η αναφορά είναι τουλάχιστον προσβλητικό προς τους εργαζομένους. Τι υπονοεί δηλαδή ο κ. Νικολαΐδης; Ότι οι δημοσιογράφοι είναι puppets του Γιάννη Αρμεύτη; Ότι δεν έχουν βούληση και ότι δεν έχουν δική τους κρίση για το τι συμβαίνει στην πόλη;

Ρωτά τον Δήμαρχο (αμφισβητώντας τον) η παρουσιάστρια πού εντοπίζει τη λάσπη στα δημοσιεύματα του Limassol Today και υπεκφεύγει κάνοντας αναφορά στις θεωρίες συνωμοσίας που κατασκεύασε για το “κρυφτό” του Γιάννη Αρμεύτη. Εξακολουθεί να μη μπορεί (ή να μην θέλει) να απαντήσει επί της ουσίας.

Απάντηση 2: Ποιος έγινε ξαφνικά ο κ. Νικολαΐδης για να κρίνει τι σκοπούς και στόχους έχει ένα ΜΜΕ; Έχει προσωπική εμπειρία; Πού βασίζει τα καφριλίκια περί “ΜΜΕ με συγκεκριμένη κατεύθυνση”; Τολμά ο κ. Νικολαΐδης να το πει ευθέως στους υπαλλήλους του Limassol Today;

Σε διαβεβαιώνω κ. Νικολαΐδη-όπως το βίωσα από πρώτο χέρι-ότι το Limassol Today καμία σχέση δεν έχει με τον πολιτικό βίο του Γιάννη Αρμεύτη και ότι η λειτουργία του θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως της όποιας εκλογικής διαδικασίας. Πέρνα από τα γραφεία να δεις την επένδυση που έγινε εκεί με ένα υπερσύγχρονοι ΜΜΕ στην καρδιά της πόλης και ένα project που θα διαρκέσει χρόνια.

[6]Δεν μπορεί ο καθένας να χρηματοδοτεί ΜΜΕ με συγκεκριμένη στόχευση

Απάντηση: Τολμάς κ. Νικολαΐδη να αποκαλύψεις αν σπονσάρεις τρίτα ΜΜΕ για προβολή του έργου σου ως Δήμαρχος Λεμεσού; Ανοικτή πρόσκληση. Να δούμε πόσο γουστάρεις διαφάνεια.

[7]Πρέπει να τηρείται η δεοντολογία και οι δημοκρατικές διαδικασίες

Απάντηση: Δεοντολογία και δημοκρατικές διαδικασίες; Αυτές που εφαρμόζεις στα Social Media αποκλείοντας κάθε αντίθετη άποψη; Ή της άρνησης σου να απαντάς ερωτήσεις;

Είναι καλύτερα ο Νίκος Νικολαΐδης να εστιάσει στην προβολή της υποψηφιότητας του και να μείνει μακριά από το κυνήγι φαντασμάτων. Το σύνδρομο καταδίωξης και η θυματοποίηση δεν τον ωφελούν. Ήδη αυτό αποτυπώθηκε στην κοινή γνώμη.

Κι ας μάθει έστω και τώρα να δέχεται κριτική αλλά και να χάνει.

ΕΔΩ η ραδιοφωνική παρέμβαση του Νίκου Νικολαΐδη στην “Πρωινή Επιθεώρηση” – περίπου στο 54′
share this